Dersler

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve 1 yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Bu konuda “Siirt Üniversitesi Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” dikkate alınacaktır.


SİİRT ÜNİVERSİTESİ

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 2022 MÜFREDATI

1.YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

ATA101

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI TARİHİ-I

Z

2

0

2

2

TUR101

TÜRK DİLİ-I

Z

2

0

2

2

GST105

İKTİSADA GİRİŞ

Z

2

0

2

4

GST107

GENEL TURİZM

Z

2

0

2

4

GST109

İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Z

2

0

2

4

GST111

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

Z

2

0

2

4

GST113

İNGİLİZCE-I

Z

4

2

6

6

GST115

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I

Z

2

1

3

4

DOY101

DİJİTAL OKUR YAZARLIK

Z

0

0

0

3

 

TOPLAM

 

18

3

21

33

2. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

ATA102

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI TARİHİ-II

Z

2

0

2

2

TUR102

TÜRK DİLİ-II

Z

2

0

2

2

GST102

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II

Z

2

1

3

4

GST104

GENEL MUHASEBE

Z

2

0

2

4

GST106

YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

Z

2

0

2

4

GST108

BESLENME İLKELERİ

Z

3

0

3

4

GST10

MUTFAK SANATLATINA GİRİŞ

Z

2

0

2

4

GST112

İNGİLİZCE-II

Z

4

2

6

6

 

TOPLAM

 

19

3

22

30

3. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST201

MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

Z

3

0

3

5

GST203

MUTFAK UYGULAMALARİ I

Z

1

4

5

8

GST205

YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ

Z

2

0

2

3

GST207

GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

Z

2

0

2

3

GST209

İNGİLİZCE-III

Z

4

2

6

5

GST211

TURİZM ÇOĞRAFYASI

Z

2

0

2

3

GST213

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Z

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

16

6

22

30

4. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST202

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ

Z

2

0

2

4

GST204

MUTFAK UYGULAMALARİ-II

Z

1

4

5

8

GST206

GIDA TEKNOLOJİSİ

Z

2

0

2

3

GST208

SOĞUK MUTFAK

Z

2

2

4

5

GST210

İNGİLİZCE-IV

Z

4

2

6

5

GST112

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Z

2

0

2

3

GST214

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Z

2

0

2

3

?

GENEL SEÇMELİ DERS

S

 

 

 

 

 

TOPLAM

 

15

8

23

30

SYD II DERS GRUBUNDAN SADECE 1 DERS SEÇİLECEKTİR 

5. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST301

MENÜ PLANLAMA

Z

2

0

2

6

GST303

MUTFAK UYGULAMALARİ-III

Z

1

4

5

8

GST305

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

Z

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-I /(FRANSIZCA-I VEYA RUSÇA-I)

S

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-II

S

2

0

2

3

 

SEÇMELİ-III

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

13

4

17

30

5.YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ

GST311

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

S

2

0

2

3

GST313

TURİZM VE ETİK

S

2

0

2

3

GST315

TEMEL HUKUK VE İŞ HUKUKU

S

2

0

2

3

GST317

SOSLAR VE ÜRETİM TEKNİKLERİ

S

2

0

2

3

SYD301

SEÇMELİ YABANCI DİL I (RUSÇA)

S

4

0

4

5

SYD305

SEÇMELI YABANCİ DİL I (FRANSIZCA)

S

4

0

4

5

SEÇMELİ DERS GRUBUNDAN SADECE 11 AKTS DEĞERİNDE DERS SEÇİLECEKTİR  

6. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST302

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ

Z

2

2

4

6

GST304

MUTFAK UYGULAMALARI-IV

Z

1

4

5

5

GST306

ENDÜSTRİYEL MUTFAK PLANLAMASI

S

2

0

2

3

GST308

SERVİS TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Z

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-I /(FRANSIZCA-II VEYA RUSÇA-II)

S

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-II

S

2

0

2

3

 

SEÇMELİ-III

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

15

6

21

30

6.YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ

GST310

TEMEL İLK YARDIM

S

2

0

2

3

GST312

TURİZM HUKUKU VE MEVZUATI

S

2

0

2

3

GST314

SATIN ALMA VE ÜRÜN BELİRLEME

S

2

0

2

3

GST316

İLETİŞİM

S

2

0

2

3

SYD302

SEÇMELİ YABANCI DİL II (RUSÇA)

S

4

0

4

5

SYD306

SEÇMELİ YABANCI DİL II (FRANSIZCA)

S

4

0

4

5

SEÇMELİ DERS GRUBUNDAN SADECE 11 AKTS DEĞERİNDE DERS SEÇİLECEKTİR 

 

7. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST403

TÜRK MUTFAĞI

Z

2

2

4

5

GST405

YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK

Z

3

0

3

5

GST407

GİRİŞİMCİLİK

Z

2

0

2

3

GST409

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Z

3

0

3

3

GST411

ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ

Z

3

0

3

3

 

SEÇMELİ-I /(FRANSIZCA-III VEYA RUSÇA-III)

S

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-II

S

2

0

2

3

 

SEÇMELİ-III

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

 

 

30

7.YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ

GST409

MUTFAK OTOMASYON SİSTEMLERİ

S

2

0

2

3

GST415

ULUSAL VE ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI

S

2

0

2

3

GST421

DENİZ MAHSULLERİ HAZIRLAMA VE SUNUM TEKNİKLERİ

S

2

0

2

3

GST423

ANADOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ

S

2

0

2

3

SYD401

SEÇMELİ YABANCI DİL III (RUSÇA)

S

4

0

4

5

SYD405

SEÇMELİ YABANCI DİL III (FRANSIZCA)

S

4

0

4

5

SEÇMELİ DERS GRUBUNDAN SADECE 11 AKTS DEĞERİNDE DERS SEÇİLECEKTİR. 

8. YARIYIL

KOD

Dersin Adı

Z/S

T

U

K

AKTS

GST 404

DÜNYA MUTFAKLARI

Z

2

2

4

5

GST406

STRATEJİK YÖNETİM

Z

3

0

3

5

GST 408

RESTORAN VE CATERİNG YÖNETİMİ

Z

3

0

3

3

GST 410

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA

Z

3

0

3

3

GST 412

GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ

Z

2

0

2

3

 

SEÇMELİ-I /(FRANSIZCA-IV VEYA RUSÇA-IV)

S

3

0

3

5

 

SEÇMELİ-II

S

2

0

2

3

 

SEÇMELİ-III

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

 

 

30

8.YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ

GST 414

OSMANLI MUTFAĞI

S

2

0

2

3

GST 416

EKMEK VE PASTA YAPIMI

S

2

0

2

3

GST 418

TURİZM SOSYOLOJİSİ

S

2

0

2

3

GST 420

SİİRT MUTFAĞI VE YEMEKLERİ

S

2

0

2

3

SYD 402

SEÇMELİ YABANCI DİL IV (RUSÇA)

S

4

0

4

5

SYD 406

SEÇMELİ YABANCI DİL IV (FRANSIZCA)

S

4

0

4

5

SEÇMELİ DERS GRUBUNDAN SADECE 11 AKTS DEĞERİNDE DERS SEÇİLECEKTİR.  


MEHMET SELİM ASLAN
Güncelleme : 2.08.2022 13:58:57